Zomerschool AKA 2017

BOTANISCHE SCHILDEREN

Traditioneel wordt Botanisch Schilderen gedaan met aquarelverf. In deze vijfdaagse cursus leer je echter met totaal andere ogen en andere verven kijken naar het schilderen van planten en bloemen. Zo gebruiken we tempera op paneel (dat veel verfijnder is als aquarelverf), Punische was, caseïneverf en ook lijmverf op doek. De verven die we zelf maken zijn veel duurzamer dan tubeverf of waterverfblokjes. De cursus Botanisch Schilderen brengt je dichter bij wat schilderen is, met natuurlijke pigmenten en natuurlijke bindmiddelen. Dat geeft je behalve mooiere kleuren ook meer uitdrukkingsmogelijkheden.

Wanneer: 14 t/m 18 augustus 2017
Waar: Hortus Nijmegen, D’Almarasweg 22D, 6525DW Nijmegen
Docent: Lukas Stofferis.
Kosten: € 250,- inclusief materiaal.
Inschrijven via Academie voor Kunst en Ambacht o.v.v. cursus

KALKMAGIE

Kalk is een van meest magische schildermaterialen waarmee al duizenden jaren in allerlei vormen wordt geschilderd. In vijf dagen maak je kennis met de wereld van pigmenten, kalkmortel, kalkwas, fresco, secco en kalkgouache. Kalk is zo’n veelzijdig materiaal dat het een mooie kapstok is om het verhaal van verf aan op te hangen. In deze schilderweek gaan we zelf een hele reeks van verfsoorten maken en gebruiken. Dat doen we zowel binnen als buiten. Je leert hoe je kalkmortels voor fresco moet bereiden en opbrengen, hoe je een fresco opbouwt, hoe je met secco over een fresco heen kan schilderen, hoe je met kalkgouache op ruw linnen kan schilderen, hoe je sgraffitto maakt en buiten in de natuur en hoe je binnen- en buitenmuren kan laten zinderen van kleur en licht met prachtige kalkverven.

Wanneer: 7 t/m 11 augustus 2017
Waar: Museumpark Orientalis, Profetenlaan 2, Heilig Landstichting, Nijmegen.
Docent: Lukas Stofferis.
Kosten: € 250,- inclusief materiaal.
Inschrijven via Academie voor Kunst en Ambacht o.v.v. cursus

U kunt zich inschrijven voor de nieuwsbrief om op de hoogte gehouden te worden.
Inschrijven voor nieuwsbrief

De Academie voor Kunst en Ambacht is een door het CRKBO geregistreerde beroepsopleiding en sinds 2011 opgenomen in het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs. Tevens is de Academie voor Kunst en Ambacht een door SAVANTIS en GOC erkend leerbedrijf.

download
Algemene Voorwaarden
Klachtenprocedure
Privacy
Disclaimer

Volg ons

Volg ons op Facebook  

Copyright © 2008 Stichting Kunst & Ambacht

‘Je kan niet tegen de natuur ingaan. Die is sterker dan de sterkste mens. Het is ook behoorlijk in ons eigen belang om er een goede verstandhouding mee te hebben. We mogen ons bepaalde vrijheden veroorloven, maar slechts in de details.’

Pablo Picasso