Basisjaar Academie voor Kunst en Ambacht

Wat is het nut van zelfgemaakte verf? Welke klassieke schildertechnieken zijn er en welke eigenschappen hebben ze? Wat heb ik aan een verfrecept uit 1500? Wat is het voordeel van een imprimatura? Hoe bouw je huidpartijen op met tempera? Hoe kun je met olieverf werken zonder hinderlijke oplosmiddelen te gebruiken? Hoe kan ik bladgoud het beste in een schilderij laten uitkomen? Hoe kan ik m’n warme bijenwas bij encaustiek zo lang mogelijk soepel houden? Wat moet ik van pigmenten en bindmiddelen weten om een schilderij te kunnen restaureren?
Lesprogramma
In het basisjaar komen alle klassieke schildertechnieken en toegepaste schildertechnieken aan bod. Je leert hoe je zelf verf moet maken en hoe je die moet toepassen in gelaagde technieken. Deze vaardigheden worden rond diverse thema’s geoefend zoals model, huidpartijen, textuur, landschap en abstractie.
Het lesprogramma omvat veel materiaalkennis, pigmentleer, oude schildersrecepten, aandacht voor de historische achtergronden van verf, toegepaste kunstgeschiedenis, kleurenleer en schildertechniek van elke verfsoort.
Uitgebreid lesprogramma.
Locatie en lesdag

Lesdag: dinsdag Basisjaar
Lestijden: 10.00 uur tot en met 16.00 uur. Het basisjaar begint op 5 september 2017.
Locatie: Museumpark Orientalis, Profetenlaan 2, 6564BL Heilig Landstichting, Nijmegen.

Lesdag: donderdag Specialisatiejaar
Lestijden: 10.00 uur tot en met 16.00 uur. Het basisjaar begint op 7 september 2017.
Locatie: Museumpark Orientalis, Profetenlaan 2, 6564BL Heilig Landstichting, Nijmegen.

Inschrijven
De inschrijfgesprekken vinden in juni en augustus/ september plaats. Er wordt eerst een afspraak met je gemaakt waarvoor je je kan inschrijven.

Doelgroep
Deze deeltijdopleiding is niet alleen interessant voor kunstenaars maar ook voor kunsthistorici, restauratoren, ontwerpers, illustratoren en iedereen die zich professioneel wil scholen in alles wat met verf en klassieke schildertechnieken heeft te maken.

Meer informatie: Kosten, Locatie, Diploma, Klassieke Schildertechnieken, Frescoproject, Tentoonstelling.

De Academie voor Kunst en Ambacht is een door het CRKBO geregistreerde beroepsopleiding en sinds 2011 opgenomen in het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs. Tevens is de Academie voor Kunst en Ambacht een door SAVANTIS en GOC erkend leerbedrijf.

download
Algemene Voorwaarden
Klachtenprocedure
Privacy
Disclaimer

Volg ons

Volg ons op Facebook  

Copyright © 2008 Stichting Kunst & Ambacht

‘Je kan niet tegen de natuur ingaan. Die is sterker dan de sterkste mens. Het is ook behoorlijk in ons eigen belang om er een goede verstandhouding mee te hebben. We mogen ons bepaalde vrijheden veroorloven, maar slechts in de details.’

Pablo Picasso