Docenten

De Opleiding Klassieke Schildertechnieken en de Opleiding Toegepaste Schildertechnieken wordt grotendeels verzorgd door Lukas Stofferis. Daarnaast geven gastdocenten les aan de Opleiding, de masterclasses en workshops.

Lukas Stofferis
Lukas Stofferis

Drs. Lukas Stofferis (Amsterdam) is initiator en directeur van de Academie voor Kunst en Ambacht (voorheen Opleiding Oude Schildertechnieken), Masterclasses Kunst en Ambacht, de Museumschool en de Slow Paintingbeweging. Afkomstig uit een familie van schilders en kleurspecialisten leerde hij al vroeg omgaan met het fenomeen verf. Zijn interesse in verf ging zo ver dat hij zowel oude teksten op dat gebied ging verzamelen en bestuderen, als dat hij veel praktisch onderzoek ging verrichten naar effecten van oude verfsoorten. Omdat hij deze kennis graag wilde delen is hij in 1999 begonnen met het geven van lessen en lezingen in klassieke schildertechnieken. In 2009 heeft hij de Opleiding Oude Schildertechnieken opgericht. Hij studeerde monumentale vormgeving aan St. Joost (Breda), literatuurwetenschap (Tilburg), filosofie (Leuven) en kunsttheorie aan Jan van Eyckacademie (Maastricht). Naast zijn werk als docent en publicist onderhoudt hij ook (inter)nationale contacten op het gebied van educatie in klassieke verftechnieken, reconstructies en materiaaltechnische kwesties.
CV Lukas M. Stofferis

Gastdocenten

Daniël Tavenier
Daniel Tavenier (Noordwijk ZH) heeft de KABK in Den Haag, richting schilderen, tekenen en grafiek gevolgd. Zijn passie is het zelf maken van verf, het liefst met natuurlijke materialen, en daar mee schilderen. Op dit moment is ei-temperaverf zijn grote liefde. Hij deelt zijn opgedane kennis en ervaring graag met anderen. Daniël heeft onlangs “het Zevenluik van Sint Jeroen” in opdracht van de Sint Jeroenskerk in Noordwijk in tempera vervaardigd.Daniël heeft samen met Lukas veel onderzoek gedaan naar de Klassieke Schildertechnieken en is een belangrijke factoor geweest bij de oprichting van de Academie voor Kunst en Ambacht. Hij werkt in opdracht en geeft les aan de Opleiding en bij de Masterclasses.

Esmee Seebregts
Esmee Seebregts, Academie voor kunst en ambacht, docent, kinderatelier, beeldend kunstenaar, ArtEZ, kinderworkshopEsmee Seebregts (Arnhem) heeft de opleiding Restauratie Decoratie gevolgd in Boxtel (SintLucas) en studeert nu Docent Beeldende Kunst bij ArtEZ in Arnhem en loopt stage aan de Academie voor Kunst en Ambacht.
De beeldende kunst van Esmee kenmerkt zich door een experimentele en persoonlijke omgang met materialen en technieken, die zorgen voor een fysieke betrokkenheid bij het maakproces. Naast het produceren van eigen werk, houdt Esmee zich bezig met kunsteducatie. Esmee heeft een persoonlijke manier van lesgeven en in haar lessen staat een veilige en ijverige werksfeer centraal. Met enthousiasme en toewijding begeleidt ze iedereen die zich in de beeldende kunst wil verdiepen. Esmee geeft les aan het Kinderatelier.

De Academie voor Kunst en Ambacht is een door het CRKBO geregistreerde beroepsopleiding en sinds 2011 opgenomen in het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs. Tevens is de Academie voor Kunst en Ambacht is een door SAVANTIS en GOC erkend leerbedrijf.

download
Algemene Voorwaarden
Klachtenprocedure
Privacy
Disclaimer

Volg ons

Volg ons op Facebook  

Copyright © 2008 Stichting Kunst & Ambacht

‘De betekenis van de beeldende kunst ligt in het bijzonder in haar vermogen de ziel te herinneren aan haar oorsprong. Zij is in staat, als het ware, een beeld van die oorsprong te scheppen.’

Michelangelo Buonarroti